Testen bij Lyme. Deel 3

Stel, je hebt het vermoeden dat je de ziekte van Lyme hebt. Maar je weet het niet zeker. De normale bloedtesten die je via de huisarts of het ziekenhuis kunt doen, zijn niet altijd betrouwbaar. Het komt regelmatig voor dat Lyme wordt gemist. Wat kun je doen om met de grootst mogelijke zekerheid vast te stellen of je Lyme hebt? Een overzicht in een serie van drie blogs.

Hier deel 3, over alternatieve testmethodes, naast de bloedtesten via het lab.

  • Ik noemde het in deel 1 van deze serie over bloedtesten al. De uitgebreide vragenlijst om je klachten in beeld te brengen, is een heel belangrijk, aanvullend hulpmiddel om erachter te komen of je Lyme hebt. Deze kun je hier krijgen en zelf invullen.
  • Een andere mogelijkheid zijn energetische testen. Deze testen werken met kinesiologie (spiertesten), de biotensor of bioresonantie of biofotonen.
  • Op het gebied van bioresonantie en biofotonen zijn er verschillende bioresonantie of biofotonen apparaten.  Bijvoorbeeld de Asyra, Bicom, Chiren, e-Lybra, Marsh, Mora, VEGA etcetera.
    Energetische testen zijn goedkoper dan de meeste bloedtesten maar ze zijn altijd indirect. Wees je ervan bewust dat therapeuten die met deze apparaten werken, geen diagnose mogen stellen. Alleen artsen mogen diagnoses stellen. Heb je om welke reden dan ook behoefte aan een ‘harde’ diagnose, zoek dan een arts.
  • Levend Bloed Analyse (LBA) is ook een manier om in je bloed te bekijken of er Borrelia in je bloed zit. De therapeut moet wel weten hoe hij of zij Borrelia spirocheten herkent. Er zijn namelijk meer spirocheten dan alleen Borrelia spirocheten.
  • Tenslotte zijn er helderziende natuurgeneeskundig therapeuten die kunnen “waarnemen” of je Lyme hebt. Zij scannen als het ware je lichaam en je energieveld.

Zoals altijd zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Kies wat bij jou past en waar jij vertrouwen in hebt. Dat draagt bij aan jouw herstelproces. En dat is super belangrijk!

Over de schrijver
Mijn naam is Lia Spaans. Als coach en therapeut help ik mensen bij hun herstel van de ziekte van Lyme.
Marielle Van sas
Door

Marielle Van sas

op 25 Mar 2016

Hoi lia, Wat kost het om bij jou om uit te zoeken of ik lymezelftest heb? Door een boek te lezen over bioresonatie, erg interessant!!, ben ik gaan zoeken naar therapeuten die hiermee werken Groetjes marielle

Lia Spaans
Door

Lia Spaans

op 29 Mar 2016

Hoi Marielle, ik heb je een mailtje gestuurd. Vriendelijke groet, Lia

Reactie plaatsen