BEHANDELPROGRAMMA “LOS VAN LYME”

 • Persoonlijk behandeld en begeleid door Lyme-therapeut en -coach Lia Spaans
 • Natuurlijke middelen, geen antibiotica
 • Voeding die je lichaam helpt om de ziekte van Lyme te bestrijden
 • Zachte aanpak, om Herxheimer-reacties te voorkomen
 • Ontgifting en verbetering van je darmflora
 • Afrekenen met stress om een terugval te voorkomen
 • De verborgen boodschap van je ziekte ontdekken

Heb je de ziekte van Lyme en wil je daarvan herstellen?

 • Ben je moe, heel moe?
 • Heb je gewrichtspijn, hoofdpijn, een krakende nek, pijn in je schouders, concentratieproblemen, ontstekingen of hartklachten of ben je duizelig, slaap je slecht, heb je last van wazig zicht?
 • Zitten je klachten nu weer eens hier en dan weer daar in je lichaam? Zijn ze soms heftig en dan weer een tijdje minder?
 • Kun je niet lang meer wandelen, fietsen of met je (klein-)kinderen spelen?
 • Heb je klachten waar artsen de vinger niet op kunnen leggen?

Behandelingen maken je klachten soms erger, zeker als je gevoelig bent. Daarom zet ik een zachte manier in om Lyme te bestrijden, en zo de gevreesde Herxheimer-reacties te voorkomen.

Als je van je Lyme-klachten af wil – los wilt komen van Lyme – is een intensief en compleet behandelprogramma nodig: een combinatie van natuurlijke middelen, gericht voedingsadvies, recepten, lifestyle-coaching en persoonlijke begeleiding.

Dat is wat mijn behandelprogramma “Los van Lyme” biedt.

“Vijf maanden geleden lag ik het grootste gedeelte van de dag op bed en kon ik alleen een verhaaltje voor mijn kinderen voorlezen. Nu lukt het me steeds beter om zelf voor mijn kinderen te zorgen en ben ik aan het re-integreren op mijn werk.”

Ingrid (33), Oirschot

Natuurlijke middelen, geen antibiotica

Wat veel mensen niet weten is dat de meeste behandelingen en therapieën de Borrelia-bacteriën in je lichaam aanvallen waardoor ze zich vermenigvuldigen. Door de aanval kun je bovendien de beruchte Herxheimer-reacties krijgen: bijvoorbeeld zware vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, gewrichtspijn tot soms zelfs verlammingsverschijnselen.
Dat is de reden dat andere behandelingen zoals bioresonantie, medicinale kruiden en antibiotica maanden na de tekenbeet, je klachten erger kunnen maken.

De natuurlijke frequentiemiddelen die ik voor je inzet, versuffen de Borrelia-bacteriën. Daardoor hebben ze niet in de gaten dat ze aangevallen worden, en gaan ze zonder nare bijwerkingen, dood.

Ontgifting van je lichaam

De Borrelia bacterie verzuurt je lichaam en geeft gifstoffen af. Dat kan verergeren als je de verkeerde middelen slikt of behandelingen volgt die de bacteriën aanvallen waardoor ze zich vermenigvuldigen. In dit behandelprogramma gaan we aan de slag om je ontgifting zo goed mogelijk te ondersteunen. En krijg je voedingssupplementen die je lichaam helpen om zichzelf te ontgiften.

Infecties aanpakken

De Borrelia-bacterie kan ook andere bacteriën, parasieten en virussen in je lichaam brengen: de zogenaamde co-infecties. Die pakken we aan zodat ze je immuunsysteem niet langer ondermijnen, en je lichaam de Lyme-infectie beter kan bestrijden.

Voeding die helpt om de ziekte te bestrijden

Alle voeding die je darmen irriteert, kost energie. Die energie gaat zitten in het herstel van je darmen, terwijl je die energie hard nodig hebt voor het herstel van Lyme. Ik analyseer met testapparatuur welke voeding je darmen irriteert en je krijgt persoonlijke adviezen voor voeding, supplementen en recepten.
Via je voeding richten we ons ook op de vermindering van de verzuring van je lichaam. En helpen we je immuunsysteem de infectie te bestrijden.

Afrekenen met stress om een terugval te voorkomen

Stress ondermijnt je immuunsysteem dat al zo hard moet werken om de infectie te bestrijden. Samen met mij ruim je in dit programma desgewenst onderliggende emoties op die voor stress in je lijf zorgen, zodat je sneller herstelt. En ik leer je beter om te gaan met stress in je leven.

De verborgen boodschap van Lyme ontdekken

Als je Lyme krijgt, heeft je lichaam een verborgen boodschap voor je. Je ontdekt in dit programma wat die boodschap voor jou is: wat je in je leven kunt veranderen om gezonder te zijn en een leuker leven te hebben.

Je moet niks, de behandelingen zijn lekker relaxed en je hoeft er alleen te zijn. Ik doe dit programma nu 8 maanden en voel me goed, heb zo goed als geen pijn meer. Laatst heb ik ons terras schoongespoten met de hogedrukreiniger. Dat kan ik nu weer. De volgende dag had ik wel spierpijn, maar gewone spierpijn. Dat je daar blij mee kunt zijn, met gewone spierpijn, daar ben ik Lia dankbaar voor!”

Wilma (55), Waspik

Is dit behandelprogramma geschikt voor jou?

Dit is voor mensen met de ziekte van Lyme die:

Cliënten die dit behandelprogramma volgen, ervaren vaak na een maand al de eerste resultaten zoals minder pijn en meer energie. Lees hoe ze zich voelen na de behandelingen:

Ervaringen van cliënten die ik behandeld heb:

 • “Ik heb mijn energie weer terug” – Mary (67), Eindhoven
 • “Ik kan weer fietsen en wandelen” – Maria (46), Breda
 • “Ik slaap beter” – Marischka (49), Amsterdam
 • “Nu na 8 maanden heb ik zo goed als geen pijn meer. En de aanpassingen in mijn voeding zijn prima te doen” – Wilma (55), Waspik
 • “Het lukt me steeds beter om zelf voor mijn kinderen te zorgen” – Ingrid (33), Oirschot
 • “Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam” – Yvette (34), Alkmaar
 • “Ik ervaar meer rust in mijn hoofd” – Ria (47), Eindhoven

Spreekt dit je aan en wil je meer weten?
Vraag dan een gratis Inzichtsessie met me aan.

Over Lia Spaans

Mijn naam is Lia Spaans, Lyme-therapeut en -coach. De ziekte van Lyme is op mijn pad gekomen via mijn praktijk MOE en zo. In mijn praktijk behandel ik vrouwen met vermoeidheidsklachten. Veel vrouwen herstelden en vonden hun energie terug. Maar soms was dat niet het geval. Ik kon er de vinger niet op leggen waarom dat zo was. In diezelfde periode kreeg onze hond de ziekte van Lyme. Ik ging mij verdiepen in deze ziekte en ontdekte dat een natuurlijke aanpak goede resultaten geeft. Ook kwam ik erachter dat onder diagnoses als burn-out, CVS, of fibromyalgie soms Lyme als oorzaak schuilt.

Lyme intrigreert mij omdat onder deze ziekte een uitnodiging verborgen zit. Een uitnodiging om je te verbinden met wie je werkelijk bent en daarvan meer in je leven te laten zien.

Niets gebeurt voor niets, daarvan ben ik overtuigd. Voor mij was direct duidelijk wat ik te doen had. Ik heb geïnvesteerd in behandel- en testapparatuur, gerichte opleidingen over de ziekte van Lyme en heb een eigen visie op Lyme ontwikkeld.

Lyme is een ziekte die geen snelle oplossingen kent. Mensen lopen er vaak al lang mee rond, soms zonder het te weten. Dat maakt dat herstel tijd nodig heeft. Bovendien laat Lyme zich bij ieder mens anders zien en is behandeling ervan maatwerk.

Elk jaar komen er nieuwe inzichten over de behandeling van Lyme bij. Daarom volg ik regelmatig bijscholingen.

DIT KRIJG JE

Als je dit behandelprogramma volgt, krijg je intensieve behandeling en begeleiding bij je herstel van Lyme. Hoe lang het duurt en hoe het er precies uit ziet, is voor iedereen anders. Onderstaande vijf stappen maken altijd onderdeel uit van mijn aanpak.

Stap 1: Ziekte van Lyme aanpakken

Je krijgt een uitgebreid behandeltraject met frequentiemiddelen en ondersteunende supplementen, gericht op:

Resultaten die mijn cliënten melden:

Stap 2: Verborgen oorzaken oplossen

We ontdekken de emotionele triggers die ervoor zorgen dat de stress in je lijf en de ziekte in stand blijven. Deze ruimen we op en vervangen we door triggers die je herstel bevorderen en je nieuwe kracht en zelfvertrouwen geven.

Resultaten die mijn cliënten melden:

Stap 3: Gezonde voeding om de ziekte te bestrijden

Door een uitgebreide en persoonlijke voedselgevoelighedentest ontdek je precies wat je wel en niet moet eten om je immuunsysteem te ondersteunen zodat het de ziekte van Lyme optimaal kan aanpakken.

Resultaten die mijn cliënten melden:

Stap 4: Lifestyle

Samen maken we een lifestyle-plan dat jou helpt om ook na de behandeling goed voor jezelf te blijven zorgen. Je geeft jezelf de aandacht die je waard bent en maakt keuzes die je zelfvertrouwen versterken en je leven verrijken.

Resultaten die mijn cliënten ervaren:

Stap 5: De verborgen boodschap van Lyme ontdekken

De ziekte van Lyme draagt een uitnodiging in zich. Wanneer je bereid bent te kijken naar de diepere betekenis van deze ziekte, kun je verdieping aanbrengen in je leven. Je leert jezelf beter kennen en ontdekt onvermoede schatten in jezelf.

Resultaten die mijn cliënten melden:

Spreekt dit je aan en wil je meer weten?
Vraag dan een gratis Inzichtsessie met me aan.

Gratis Inzichtsessie

Samen bespreken we je klachten om te ontdekken of ik je kan helpen:

 • Ontdek wat jij nodig hebt voor je herstel van Lyme;
 • Je krijgt tenminste 3 waardevolle inzichten over Lyme om je herstel te stimuleren;
 • Je krijgt een persoonlijk actieplan zodat je geen onnodige tijd hoeft te verliezen.

Ik hoop dat je er begrip voor hebt dat ik plek heb voor maar een beperkt aantal van deze gratis gesprekken per maand. En dat ik de gespreksduur beperkt tot ongeveer 30 minuten.

Deze inzichtsessie is bedoeld voor serieus geïnteresseerden die:

 • verlangen naar een leven zonder pijn, vermoeidheid en beperkingen;
 • bewust kiezen voor een natuurlijke en integrale aanpak van de ziekte van Lyme;
 • bereid zijn zelf actief aan hun herstel bij te dragen, o.a. door hun voeding aan te passen;
 • beseffen dat het opruimen van emotionele triggers ook een belangrijke rol speelt;
 • willen weten wat de verborgen boodschap van Lyme is voor zichzelf.

Waar je ook woont, in binnen- of buitenland, afstand is geen probleem. We spreken elkaar via skype of per telefoon.