Koekjes erbij?

Page content

LYME ZELFCHECK

Lyme zelfchecklyme zelfcheck

Wil je weten of je met Lyme leeft?

Om te weten of je met Lyme leeft, is het essentieel om niet alleen je bloed te laten testen op Lyme. Een gedegen beeld van je klachten is ook belangrijk.

Lyme-specialisten wereldwijd werken ook op deze manier. Ze kijken niet alleen naar de resultaten van bloedtesten maar brengen ook alle klachten uitgebreid in kaart.

Dat doen ze met een wetenschappelijk geteste vragenlijst. Deze is ontwikkeld door de Amerikaanse internist en specialist in Lyme, Dr. Richard Horowitz.

Doe de Lyme Zelfcheck

Deze vragenlijst is nu voor jou beschikbaar als de Lyme Zelfcheck. Je vraagt de check aan door op de knop hierboven te klikken.

Deze test is geschikt voor je als je al langer klachten hebt. Heb je acute klachten door een tekenbeet, ga dan altijd meteen naar je huisarts.

Waarom reguliere bloedtesten niet voldoende zijn bij Lyme

‘Een Lyme Zelfcheck, hoezo dat?’, vraag jij je nu misschien af. ‘Ik kan toch gewoon Lyme via mijn bloed laten testen? En dan weet ik of ik Lyme heb.’ Was het maar zo simpel’.

De reguliere bloedtesten die de huisarts laat verrichten, missen de ziekte van Lyme in ruim de helft van de gevallen. Hoe komt dat?

Normaliter maakt je immuunsysteem antistoffen aan om de indringers aan te vallen en op te ruimen. De Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt, leidt je immuunsysteem om de tuin waardoor het geen antistoffen aanmaakt.

De reguliere bloedtesten kijken of je antistoffen in je lichaam hebt. Vind je geen antistoffen, dan is er geen sprake van een infectie. Dat is de algemene regel.

Maar die vlieger gaat dus niet op bij Lyme. Geen antistoffen wil nog niet zeggen geen Lyme.

Lyme zelfcheck

Vraag de Lyme Zelfcheck aan

Je vraagt deze check aan door op onderstaande knop te klikken. Dan ontvang jij ‘m per ommegaande in jouw mailbox. Je gegevens zijn bij mij veilig.

buttons 150_BUTTON 1
Met het aanvragen van de Lyme Zelfcheck ga je akkoord dat ik je gemiddeld max. 2x per week
mail met informatie over Lyme, leefstijlaanpassingen en mijn dienstverlening.