Page content

Over Lia

Lia Spaans

Mijn naam is Lia Spaans, Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut en Orthomoleculair Leefstijlherapeut. Ik hielp al een aantal jaren vrouwen met vermoeidheidsklachten. Een onderliggende oorzaak van vermoeidheidsklachten, cvs, me of fibromyalgie is nogal eens de ziekte van Lyme. Dat wordt vaak over het hoofd gezien, helaas. Dat maakt dat mensen jaren ongemerkt met Lyme rondlopen, met alle klachten en gevolgen van dien.

Lyme deed zijn intrede in mijn eigen leven toen bij onze hond Figo Lyme werd geconstateerd, met 5 maanden oud. Dat was best even schrikken. Geniet je volop van een puppy in huis, blijkt ie Lyme te hebben.

Antibiotica was geen optie voor mij. Het zet je immuunsysteem onder druk terwijl je je immuunsysteem juist zo hard nodig hebt om van Lyme te herstellen. De dierenhomeopaat schreef een heel arsenaal aan natuurlijke Lyme-middelen voor. Binnen een week kreeg onze puppy een heftige reactie. Hij spuugde en wilde helemaal niet meer eten. Na nog een week tobben ben ik er rigoureus mee gestopt.

Via via kwam ik aanraking met bioresonantie. Hij is daarmee behandeld en knapte weer op. Het gaat gelukkig al een aantal jaren goed met hem.

Inmiddels heb ik specifieke opleidingen op het gebied van van Lyme gevolgd. Met als doel om cliënten met Lyme een zachte en natuurlijke aanpak van Lyme te bieden.

Door me erin te verdiepen, ontdekte dat ik zelf ook met Lyme rondliep. Puzzelstukjes als mijn vermoeidheidsklachten en trage schildklier kon ik linken aan Lyme. Gelukkig had ik geen hele ernstige vorm van Lyme en waren de systemen in mijn lichaam sterk genoeg. Door de juiste behandelingen ben ik nu vrij van Lyme-klachten.

Ik ben gecertificeerd Bioresonantietherapeut, Energetisch therapeut, Lyme Specialist, Methode Matheij Coach, Orthomoleculair leefstijltherapeut en Stress counselor.

In 2016 heb ik mijn Medische Basis Kennis conform de nieuwste PLATO eisen gehaald zodat mijn behandelingen meestal vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent.

Momenteel zit ik in studiejaar 3 van de 4-jarige opleiding tot Orthomoleculair Leefstijltherapeut bij OPFG, het Opleidingsinstituut voor Preventieve en Functionele Geneeskunde. Dit is de meest uitgebreide en diepgaande opleiding die er in het groeiende vakgebied van leefstijlgeneeskunde in Nederland te vinden is.

batc-logo

Als therapeut ben ik aangesloten bij BATC, Belangen Associatie Therapeut en Consument.